Biografi

Konsert i Jyväskylä, Finland. December 2015.

Per är från början uppväxt i Själevad, Örnsköldsvik. Han har sedan utbildat sig vid Framnäs folkhögskola i Piteå för Ulla-Britt Sandlund och på Musiklärarprogrammet Ingesund. Under  året 2015-2016 studerade Per på Riga Latvian Academy of Music för Juris Zvikovs och prof. Sergejs Osokins och på Sibeliusakademin i Helsingfors för prof. Erik T. Tawaststjerna. Han är numera verksam som pianolärare vid Sundsvalls Kulturskola.

 

2012 vann Per första pris vid RUM:s duopianotävling som resulterade i en vinnarkonsert på Carlscrona Chamber Music Festival och även framträdande i Västerås Konserthus. Hösten 2014 spelade han i Nordic Piano Competition i Malmö och i mars 2015 vann Per andra pris i tävlingen ”Fireworks in Baden-Würtemmberg” i Tyskland. Under 2015-2016 spelade Per konserter på Island, i Lettland, Danmark och Finland. Han har under hösten 2016 framträtt på konserten ”Framtidens stjärnpianister” vid Tengstrandfestivalen i Växjö konserthus. Per brinner för kammarmusik och samarbetar gärna med sopranen Matilda Sterby i olika konsertprogram. Sommaren 2016 konserterade de i Sverige i serien ’Nordiska romanser’.  

 

Per har spelat mästarkurser för pianister såsom Per Tengstrand, Valentina Lisitsa, Staffan Scheja, Mats Widlund, Alexander Ghindin, Jiri Hlinka och Andrejs Osokins.